Μακάμπι Χάιφα αγρότες Θράκη πετρες Αναπτυξιακή ευκαιρία για τους έλληνες αγρότες αποτελεί η νέα ΚΑΠ

πετρες Αναπτυξιακή πνοή στην αγροτική οικονομία, με βασικούς στόχους τη διατροφική αυτάρκεια και το πλεόνασμα, ώστε να συμβάλλει……

Αναπτυξιακή ευκαιρία για τους έλληνες αγρότες αποτελεί η νέα ΚΑΠ πετρες Σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της ελληνικής Γεωργίας

Αναπτυξιακή πνοή στην αγροτική οικονομία, με βασικούς στόχους τη διατροφική αυτάρκεια και το πλεόνασμα, ελληνική οικονομίαοικονομία, θέλει να δώσει η ΠΑΣΕΓΕΣ στη νέα ΚΑΠ για την περίοδο 2014-2020, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, Τζανέτος Καραμίχας, στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επεσήμανε στην τελική πρόταση που θα κατατεθεί από τη χώρα μας την 1η Αυγούστου του 2014 στόχος της ΠΑΣΕΓΕΣ είναι αυτή να εστιάζει στη σύγκλιση, την περιφερειακή και την εθνική, «όσο το δυνατόν νωρίτερα», όπως διευκρίνισε.

Όπως εξήγησε, «το 2028 υποχρεωτικά θα πάμε στο flat rate, αλλά όσο νωρίτερα πάμε στη σύγκλιση, τόσο γρηγορότερα θα ενεργοποιήσουμε και τις δυνάμεις τις αγροτικές ώστε να ενεργήσουν με παραγωγικά κριτήρια και στις νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αυτά, όπως επεσήμανε, είναι ζητήματα που απασχολούν την ΠΑΣΕΓΕΣ και επιδίωξη του φορέα είναι μια καταρχήν πολιτική συμφωνία και στη συνέχεια θα βρεθεί ο τρόπος που θα εφαρμοστεί και η σύγκλιση.

Αναφερόμενος στη νέα ΚΑΠ γενικότερα, τόνισε ότι «φεύγουμε από τα ιστορικά δικαιώματα και η άμεση ενίσχυση θα δίνεται με στρεμματικό κριτήριο, περίπου το 50% και το υπόλοιπο με άλλα κριτήρια, με κυρίαρχο το πρασίνισμα, Πρέκια Νεοχωρίου την περιβαλλοντική πολιτική».

Όπως σημείωσε, αυτό το δεδομένο συνάδει σε μια μεγάλη αλλαγή και μια δεύτερη είναι ότι πολλά επιμέρους ζητήματα που διευθετούνταν με οριζόντιες αποφάσεις της κοινής αγροτικής πολιτικής, δηλαδή των οργάνων της ευρώπης, σήμερα θα τα αποφασίζουμε μόνοι μας, έχοντας έτσι ουσιαστικά μια επανεθνικοποίηση της κοινής αγροτικής πολιτικής που παύει να είναι κοινή.

«Πέφ ΤΕΙ δηλαδή μεγάλο βάρος στο τι θα αποφασίσουμε εμείς σε σειρά ζητημάτων, Πέτρες μπέζ όπως το πώς θα πάμε στο στρεμματικό κριτήριο όπου σταδιακά πρέπει όλοι να παίρνουν ανά στρέμμα το ίδιο σε όλη την Ε.Ε. και σου βάζει διάφορα όρια να αποφασίσεις ο ίδιος πώς θα φθάσεις εκεί», πετρινα τραπεζια εξωτερικου χωρου εξήγησε. Ένα από τα πιο βασικά ζητήματα, όπως ο ίδιος σημείωσε, είναι ότι κάθε μια χώρα-μέλος της ΕΕ θα μπορεί να μεταφέρει τα ποσά εκεί που νομίζει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση.

Όπως εκτίμησε, με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ οι Έλληνες αγρότες και η χώρα δεν θα είναι χαμένοι, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, όπως διευκρίνισε ότι με έναν εσωτερικό διάλογο «θα πάμε σε μια εσωτερική συμφωνία που θα βάλουμε συγκεκριμένους στόχους».

Με μια τέτοια συμφωνία, σύμφωνα με τον κ. Καραμίχα και εφόσον αυτή υλοποιηθεί με ακρίβεια, πετρινα τραπεζια εξωτερικου χωρου ο ελληνικός αγροτικός χώρος θα είναι ωφελημένος, καθώς θα δημιουργηθεί μια αυτόνομη αγροτική οικονομία. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή «αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν με τη δύναμη της βαρύτητας, μην κάνοντας τίποτε, τότε θα είναι χαμένοι όχι μόνο οι Έλληνες αγρότες αλλά και η χώρα», επεσήμανε.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα «αποτελεσματικό εργαλείο» που δίνει «την απαραίτητη ώθηση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, στηρίζει την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή και ενισχύει τους νέους αγρότες».

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η νέα ΚΑΠ σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της ελληνικής Γεωργίας, αφού στόχος της είναι να καταστεί ο ευρωπαϊκός αγροτικός κλάδος δυναμικότερος, πιο ανταγωνιστικός και να ανταποκρίνεται καλύτερα στο όραμα της ευρώπης του 2020.

πετρες πετρες Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Ακανόνιστη πελεκιτή Αντώνης Σαμαράς, πετρώματα Νεοχωρίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, σκαλιά Νεοχωρίου ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».πετρες Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, Πρέκια Νεοχωρίου περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, διακοσμητικες πετρες τοιχου όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

πετρες

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/587727/anaptuxiaki-eukairia-gia-tous-ellines-agrotes-apotelei-i-nea-kap/
πετρες…

Add a Comment

Your email address will not be published.