πρωθυπουργός Ιταλία Μπερλουσκόνι πετρες Κίνδυνος χρεοκοπίας για την Alitalia

πετρες Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χρεοκοπίας είναι η ιταλική αεροπορική εταιρία Alitalia και εξετάζεται το ενδεχόμενο εξαγοράς μεγαλύτερου μεριδίου του μετοχικού……

Κίνδυνος χρεοκοπίας για την Alitalia πετρες Προς εξαγορά από την Air France η ιταλική αεροπορική εταιρία

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο χρεοκοπίας είναι η ιταλική αεροπορική εταιρία Alitalia και εξετάζεται το ενδεχόμενο εξαγοράς μεγαλύτερου μεριδίου του μετοχικού της κεφαλαίου από την γαλλική Air France, κυβολιθοι τιμη σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Το 2008, Αγγονάρια Συκής η Alitalia είχε πωληθεί σε όμιλο 21 ιταλών επιχειρηματιών, έπειτα από παρέμβαση της τότε κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Η πρόταση εξαγοράς της από τον όμιλο Air France-KLM είχε απορριφθεί από την κυβέρνηση του κεντροδεξιού πρώην Πρωθυπουργού και από την πλειονότητα των συνδικάτων, που ζητούσαν να μπορέσει να παραμείνει η εταιρία σε ιταλικά χέρια.

Ο άλλοτε εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας δεν θεωρείται πλέον βιώσιμος και αν ο όμιλος Air France-KLM δεν υποβάλλει πρόταση για αύξηση κεφαλαίου, είναι πολύ πιθανό η εταιρία να κηρύξει πτώχευση.

Η γαλλική εταιρία φέρεται να μην θέλει να επιβαρυνθεί με τα χρέη της Alitalia, τα οποία τον περασμένο Ιούλιο κατά στοιχεία της τράπεζας της Ιταλίας ανέρχονταν σε 577 εκατομμύρια ευρώ και φέρεται να έχει ζητήσει από την ιταλική κυβέρνηση της Ρώμης την δέσμευση ότι πρόκειται να καλύψει το παθητικό της.

Στην παρούσα φάση, η συμμαχία Air France-KLM έχει στην ιδιοκτησία της το 25% του κεφαλαίου της ιταλικής εταιρίας. Ακολουθεί η οικογένεια Ρίβα – μεγάλο μέρος της περιουσίας της οποίας κατασχέθηκε από την Δικαιοσύνη για την περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσαν χαλυβουργεία – με ποσοστό 10,60% και μια εταιρία του ομίλου Benetton καθώς και η τράπεζα Intesa San Paolo, με 8,90% αμφότερες.

Σύμφωνα με το περιοδικό Panorama, το κόστος του ταμείου ανεργίας, ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ των συνταξιοδοτήσεων μέρους του προσωπικού της Αlitalia και της διαχείρισης προβληματικών τομέων του ομίλου που το ιταλικό δημόσιο έχει αναλάβει από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να μιλήσει στην Βουλή την ερχόμενη Τρίτη σχετικά με την εξαγορά εταιρίας τηλεπικοινωνιών της Telecom Italia από την ισπανική Telefonica. Θεωρείται πιθανό να επεκταθεί στην κρίσιμη κατάσταση της Alitalia και στις δυνατότητες διάσωσής της.

πετρες πετρες Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, πέτρες εξωτερικού χώρου που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πετρώματα Νεοχωρίου ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, Ακανόνιστη πελεκιτή αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, συντριβανια εξωτερικου χωρου πετρινα με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».πετρες Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, πλακεσ πηλιου περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, Άσπρη πέτρα μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, πλακες πηλιου προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, κυβολιθοι τιμη καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

πετρες

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/587194/kindunos-hreokopias-gia-tin-alitalia/
πετρες…

Add a Comment

Your email address will not be published.