πόλεμος πόλεμος υπουργός πετρες ΑΕΙ: Εκπνέει η προθεσμία για τους πρυτάνεις

πετρες Τρία από πετρινα δαπεδα τα πετρες για χτισιμο τιμες μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας έστειλαν στοιχεία στο ΑΣΕΠ, φυσικά πετρώματα για να συνταχθούν οι λίστες με τους 1. χτισιμο με πετρα οδηγιες 349 διοικητικούς υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα – Ο νόμος θα εφαρμοστεί, πετρα πηλιου ακανονιστη διαμηνύει ο Κ. Αρβανιτόπουλος – Θ. Πελεγρίνης: επενδυση πετρας τιμη Ας έρθουν να με…”

ΑΕΙ: Εκπνέει η προθεσμία για τους πρυτάνεις πετρες

Τρία από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας έσ ΤΕΙλαν στοιχεία στο ΑΣΕΠ, για να συνταχθούν οι λίστες με τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους προς διαθεσιμότητα – Ο νόμος θα εφαρμοστεί, διαμηνύει ο Κ. Αρβανιτόπουλος – Θ. Πελεγρίνης: Ας έρθουν να με συλλάβουν

Τρία από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, το Οικονομικό, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έσ ΤΕΙλαν στοιχεία στο

ΑΣΕΠ, για να συνταχθούν οι λίστες με τους 1.349 διοικητικούς υπαλλήλους

προς διαθεσιμότητα.

Η προθεσμία που έδωσε ο υπουργός Παιδείας για την αποστολή της λίστας εκπνέει σήμερα και, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι διατεθειμένος να εφαρμόσει το νόμο.

Αν δεν αποσταλούν τα στοιχεία πριν εκπνεύσει το τελεσίγραφο του υπουργείου, οι διευθυντές των Διοικητικών Υπηρεσιών θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη διαδικασία του αυτόφωρου καθώς έχει δοθεί η σχετική εντολή γ ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Θεσσαλίας, Πάτρας, και Ηρακλείου. 

Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, λένε ότι δεν έχουν διαπράξει κάτι για να τους συλλάβουν.

Ηδη, μέσα στα Πανεπιστήμια έχει ξεσπάσει ένας εμφύλιος πόλεμος, καθώς κάποιοι πρυτάνεις πιέζουν τους διευθυντές των Διοικητικών Υπηρεσιών να δοθούν τα στοιχεία, ενώ και μέλη ΔΕΠ και διοικητικοί θέλουν να συνεχίσει ομαλά η ακαδημαϊκή ζωή.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι που δε θέλουν να δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία, καθώς αυτά μπορεί να είναι πλαστά, όπως καταγγέλλεται.

Οι πρυτάνεις από την πλευρά τους λένε ότι οι ίδιοι δεν έχουν λίστες στα χέρια τους αλλά τις έχουν οι διοικητικοί που κάνουν για Πέμπτη εβδομάδα απεργία ενώ οι πρωτοετείς φοιτητές περιμένουν ήδη ένα μήνα για να δηλώσουν φοιτητές.

Αντίθετα, σήμερα παρακολούθησαν εκδηλώσεις στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στο Καποδιστριακό για τα Πανεπιστήμια σε καιρό κρίσης.

Σε ό,τι αφορά στο εξάμηνο είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο σωστός αριθμός εβδομάδων διδασκαλίας.

Θ. Πελεγρίνης: Ας έρθουν να με συλλάβουν

«Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έρθουν να με συλλάβουν», δήλωσε σήμερα ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, με αφορμή τη λήξη της διορίας που είχε οριστεί για την υποβολή από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων των καταλόγων με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Με το πέρας της προθεσμίας αναμένεται να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των διευθυντών των διοικητικών υπηρεσιών για παράβαση καθήκοντος, ενώ δεν αποκλείεται να ελεγχθούν ποινικά και οι πρυτανικές αρχές επειδή αμέλησαν να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας ώστε να λειτουργήσουν τα ιδρύματα που διευθύνουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πετρες πετρες Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει κυβολιθοι τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.πετρες Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

πετρες

source: http://www.protothema.gr/greece/article/317804/konstadinos-arvanitopoulos-o-nomos-tha-efarmosthei/
πετρες…

Add a Comment

Your email address will not be published.