Παιδεία παιδί εργαζόμενοι πετρες Ολοήμερα νηπιαγωγεία μέχρι τις 12 το μεσημέρι

πετρες Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες γονείς στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, αφού ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτή η λειτουργία των……

Ολοήμερα νηπιαγωγεία μέχρι τις 12 το μεσημέρι πετρες Σε απόγνωση οι γονείς στην Αχαΐα

Σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες γονείς στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, αφού ακόμη δεν έχει καταστεί εφικτή η λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων και προνηπίων, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως αναφέρει η «Πρωινή Γνώμη» τις τελευταίες ημέρες έρχονται πολλές καταγγελίες γονέων, πετρες για χτισιμο τιμες οι οποίοι έγραψαν τα παιδιά τους στα προνήπια και στα νηπιαγωγεία, επιλέγοντας τα ολοήμερα, προκειμένου να εξυπηρετούνται, αφού και οι δύο εργαζόμενοι πίστευαν πως οι μικροί μαθητές θα έμεναν στο σχολείο τους έως και τις 15.45.

Δυστυχώς όμως όχι μόνο διαψεύστηκαν, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι, μην έχοντας εναλλακτική λύση για τη φύλαξη των παιδιών τους μέχρι οι ίδιοι να επιστρέψουν στο σπίτι από τη δουλειά τους.

«Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Όταν κάναμε την εγγραφή στο προνήπιο, μας είπαν ότι ήταν ολοήμερο, οπότε το παιδί θα σχολούσε στις 15.45 το μεσημέρι, πετρα πηλιου ακανονιστη κάτι που μας εξυπηρετούσε, αφού εργαζόμαστε και οι δύο γονείς. Τις πρώτες ημέρες μας είπαν ότι περιμένουν δεύτερη νηπιαγωγό και πως θα έπρεπε να παραλαμβάνουμε προσωρινά το παιδί στις 13.45. Λίγες ημέρες αργότερα, μας κάλεσαν να παίρνουμε το παιδί στις 12.15. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να μας πουν να μην το ξαναπάμε στο σχολείο…», ανέφερε αγανακτισμένος γονιός επισημαίνοντας πως έχει βιώσει έναν απίστευτο εμπαιγμό, δίχως προηγούμενο.

«Αν από την αρχή γνωρίζαμε πως δεν θα ήταν ολοήμερο, θα το γράφαμε σε σταθμό, πετρινα δαπεδα εξωτερικου χωρου αφού δεν έχουμε δυνατότητα πρωινής φύλαξης του παιδιού. Έχουμε περιέλθει σε απόγνωση και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», ανέφερε ο ίδιος γονιός.

Δεν μπορούν να λειτουργήσουν 17 στην Αχαΐα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκπαίδευσης, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 17 νηπιαγωγεία και προνήπια σε όλη την Αχαΐα, αν και έχουν οριστεί ως ολοήμερα δεν μπορούν να λειτουργήσουν μέχρι τις 15.45 το μεσημέρι, λόγω έλλειψης νηπιαγωγών. Αυτό έχει φέρει σε απόγνωση τους γονείς που ενώ είχαν βασιστεί στη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, βρέθηκαν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δίνοντας λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Να σημειωθεί πως λόγω της εμπλοκής των προσλήψεων εκπαιδευτικών μέσω του υπουργείου Παιδείας, εξετάζεται το ενδεχόμενο απορρόφησης νηπιαγωγών μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Ωστόσο, και αυτό δεν πρόκειται να προχωρήσει πριν από το τέλος του μήνα. Μέχρι τότε, εκατοντάδες γονείς θα συνεχίσουν να ζουν με το άγχος και την αγωνία της πρωινής απασχόλησης των παιδιών τους, την ώρα που εκείνοι «κυνηγούν» το μεροκάματο.

Πηγή: thebest.gr

πετρες πετρες Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, πετρα καβαλας θεσσαλονικη λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, πέτρα αλβανίας τιμή αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, λιθοραμα πηλιο όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, πέτρα αλβανίας τιμή οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, πετρες για χτισιμο τιμες ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

πετρες Αμαλιάδα: Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό αγοριού

Ο 31χρονος κατηγορείται πως αποπλάνησε το 13χρονο παιδί σε ξενοδοχείο της Πάτρας, τον Σεπτέμβριο του 2012

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, πετρες επενδυσης εσωτερικου χωρου και καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αμαλιάδας ένας 31χρονος από την περιοχή της Πάτρας, για τον βιασμό ενός 13χρονου αθίγγανου αγοριού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά την πρόταση της Εισαγγελέως Αμαλιάδας ο 31χρονος να καταδικαστεί σε περισσότερα χρόνια και να του επιβληθεί μεγαλύτερη χρηματική ποινή.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Πρωινή», ο κατηγορούμενος γνώριζε το ανήλικο αγόρι και την οικογένειά του, αφού το κατάστημα που διατηρούσε βρισκόταν κοντά στην περιοχή που ζούσε το παιδί.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, τον Σεπτέμβριο του 2012 οδήγησε τον ανήλικο σε ξενοδοχείο της Πάτρας, ισχυριζόμενος ότι το ίδιο το παιδί είχε ζητήσει να πλυθεί σε κάποιο μπάνιο, αφού είχε λερωθεί μετά από κάποιους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος, φέρεται να κατέθεσε ότι ο 31χρονος δεν τον βίασε, αλλά του ζήτησε να υποκύψει σε κάποιες σεξουαλικές προτάσεις. Σύμφωνα με υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι επισκέψεις του 31χρονου με το ανήλικο αγόρι ήταν δύο και την δεύτερη κάλεσαν την Αστυνομία, θεωρώντας ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Από την ιατροδικαστική έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι δεν υπήρξε βιασμός, ενώ σε αυτή την άποψη φέρεται κατέληξε και ο ψυχίατρος που εξέτασε τον ανήλικο, ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι δεν υπήρξε ασέλγεια, μια κατηγορία που όταν αφορά σε ανηλίκους εμπίπ ΤΕΙ στην κατηγορία του βιασμού.

Ο 31χρονος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση και έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο.

πετρες

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/592863/oloimera-nipiagogeia-mehri-tis-12-to-mesimeri/
πετρες…

Add a Comment

Your email address will not be published.