Ευρωζώνη ανάπτυξη χρέος πετρες Πώς θα είναι η οικονομία των ΗΠΑ σε ένα μήνα

πετρες Σε περίπτωση που η παράλυση του αμερικανικού δημοσίου συνεχιστεί για ένα μήνα, οι επιπτώσεις στις ΗΠΑ, αλλά και στις παγκόσμιες αγορές……

Πώς θα είναι η οικονομία των ΗΠΑ σε ένα μήνα πετρες Τι θα γίνει σε περίπτωση που συνεχιστεί η παράλυση του αμερικανικού Δημοσίου

Σε περίπτωση που η παράλυση του αμερικανικού Δημοσίου συνεχιστεί για ένα μήνα, οι επιπτώσεις στις ΗΠΑ, αλλά και στις παγκόσμιες αγορές θα είναι πολύ σημαντικές, πετρα αλβανιας τιμες όπως εκτιμά εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνέντευξή του στο οικονομικό δίκτυο, CNBC.

«Αν η παράλυση του αμερικανικού Δημοσίου κρατήσει ένα μήνα και συνοδευτεί από οικονομική αναταραχή, τότε οι επιπτώσεις στην οικονομία των ΗΠΑ θα είναι πολύ μεγάλες και πιθανότατα θα γίνουν αισθητές και στον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε το στέλεχος του ΔΝΤ, κ. Decressin.

Τα σχόλια του κ. Decressin έγιναν μία ημέρα μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προοπτικών της παγκόσμιας ανάπτυξης και οκτώ ημέρες μετά το «κλείσιμο» του Δημοσίου ελλείψει συμφωνίας για το νέο αμερικανικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο, το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα της αμερικανικής οικονομία είναι η ανάγκη αύξησης έως τις 17 Οκτωβρίου του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ πάνω από τα 16,7 τρισ. δολάρια που είναι το σημερινό χρέος της χώρας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί δε θα συμφωνήσουν ούτε σε αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα οι Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρήσουν σε μία πρωτοφανή στάση πληρωμών.

Ήδη το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει ότι κάτι τέτοιο θα έχει τεράστιες και πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Όπως είπε ο κ. Decressin, «είναι σχεδόν βέβαιο ότι η ανάκαμψη των ΗΠΑ θα εκτραχυνθεί, θα υπάρξει ύφεση και τα πράγματα θα χειροτερέψουν» για τις ΗΠΑ, αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Σχετικά με την ευρωζώνη, ο κ. Decressin δήλωσε ότι βελτιώνεται η οικονομία της περιοχής, βγαίνει από την ύφεση και, ενδεχομένως, πετροπλυμενη πετρα αλβανιας να δει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης την επόμενη χρονιά, κάτι που θα επηρεάσει θετικά την παγκόσμια οικονομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, το δημόσιο έχει «κλείσει» 17 φορές στο παρελθόν, μόνο πέντε εκ των οποίων ξεπέρασαν σε διάρκεια τις οκτώ ημέρες. Το μεγαλύτερο κλείσιμο έχει στις 16 Δεκεμβρίου του 1995 και διήρκησε 21 ημέρες.

πετρες Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, επενδυσεις με πετρα Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, πετρα καβαλας τιμες όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

πετρες ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, πετρινα δαπεδα εξωτερικου χωρου που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, πετρες επενδυσης τιμες με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

πετρες

source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/592950/pos-tha-einai-i-oikonomia-ton-ipa-se-ena-mina/
πετρες…

Add a Comment

Your email address will not be published.